2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Žuvys


Vasario 19 d. Saulė pasiekia paskutinį, dvyliktąjį Zodiako ženklą Žuvis. Keista ir trapi riba, tarp pradžios ir pabaigos. Iškopusi iš Žuvų ji vėl keliaus Avinu, pradžių, pradžia. Juk viskas šioje Visatoje greta: ir mirtis, ir atgimimas. Juk neveltui daugelyje religijų, tautų padavimuose, po mirties egzistuoja naujas, kitas gyvenimas, savotiškai naujas Zodiako ratas. Žuvys atstovauja besikeičiantį vandenį, tai pati tobuliausia transformacijos forma. Jose pėdsaką palieka ne tik artėjanti Avino ugnis, bet ir visas Saulės praeitas Zodiakas, jo patirtis.
Šio ženklo simbolis - dvi žuvys, plaukiančios skirtingomis kryptimis. Viena į viršų, dvasinio augimo kryptimi, kita žemyn, į ydų, nuosmukio karalystę. Žuvys gyvenime gali ir aukštai pakilti, ir labai žemai nusileisti. Tačiau jos vistiek sugeba išlikti vientisos, dvasiniai konfliktai jų nekamuoja. Jos tiesiog sugeba prisitaikyti. Visada savo vietoje ir jaučiasi puikiai.
Gal ir nelabai gražu sakyti, kad Žuvys, tai savotiška viso Zodiako šiūkšliadėžė. Jose susikaupė visos nuodėmės ir ydos. Bet šio ženklo minkštumas, dvasinis šiltumas, tai kompensuoja ir neigiamos savybės nebėra tokios ryškios kaip savuose ženkluose.
Žuvų kosminė meilė pasireiškia kaip gailestingumas ir atjauta, todėl jos pripažįstamos kaip šiltas ženklas. Tačiau ir šioje upėje slypi daug povandeninių slenksčių. Jei Skorpionas priverčia žmogų energingai keistis, deginti karmines skolas, tai Žuvyse šis procesas vyksta švelniau. Akimirkai žmogus yra pakylėjamas iki aukščiausių savo galimybių, o vėliau vėl priverčiamas prisitaikyti ir gyventi taip, kaip yra. Nors ir neleidžiama užbėgti dvasinio tobulėjimo laipteliais į viršų, peržengiant iškart kelias pakopas, tačiau Žuvys turi galimybę bent žvilgtelėti į šviesesnes sielos lankas.
Žuvys nerėš tiesos į akis (kaip tai daro Avinai, Skorpionai ar Šauliai). Tačiau aplinkiniais keliais, su įvairiais niuansais, homeopatinėmis dozėms, vistiek pasakys ką galvoja. Žuvyse slypi prisitaikymo potencialas, todėl jai pavyksta nedidelėmis pastangomis įgyvendinti didelius pasikeitimus. Tačiau net ir tada jos lieka nuošalyje, garbė nevilioja.
Bet kuris vyras būdamas greta tipiškų Žuvų jaučiasi lyderiu, gynėju. Jam net minčių nekyla apie konkurenciją.
Aukščiausias Žuvų simbolis - Mergelė Marija. Kai šnekate su Žuvimis, suvokiate , kad jus girdi ir supranta. Tai ir yra jų prasmė, jų karminė užduotis - suvokti, suprasti, atjausti. Ugnies atšvaitai joje verčia padėti žmonijai. Ir kai joms tai pavyksta, tai jos tiesiog švyti, naujai atgimsta. Tačiau pačios, deja, visada lieka nesuprastos.
Žuvys siekdamos tobulumo susiduria su nemenkomis kliūtimis. Jos itin linkusios į ydas. Praktiškos ir prisitaikančios. Juk nesunku atjausti vienišą alkoholiką ir palaikyti jam kompaniją? Noras ištrinti ribas tarp realybės ir fantazijų ne tik pastūmėja į alkoholį, bet ir vaistus, narkotikus. Jos lengvai tampa religiniais fanatikais, dažnai išpažįsta ne vieną tikėjimą. Ir maldos, ritualai, joms patys tikriausi takeliai iki Dievo. Tačiau visas gyvenimas pagrįstas savotiška, vien joms suprantama filosofija. Žuvys linkę gyventi emocijų ir iliuzijų pasaulyje, kuris dažnai joms realesnis, nei tikrasis. Juos labai mažai domina visko pasekmės. Tačiau Žuvims reikalinga laisvė. Kai vanduo jos užutėkyje užsistovi, ar tas kas šalia savo dūsavimais perlenkia lazdą, jos leidžiasi į kelionę. Dažniausiai staiga, be perspėjimo. Taip gali palikti net patį artimiausią žmogų. Yra taip kaip yra.
Geriausias Žuvų pavyzdys yra menininkas, gyvenantis vardan savosios kūrybos, išlaikomas meilužės. Kai yra įkvėpimas - jis kuria, kai mūzos apleidžia - geria ir ištvirkauja.
Žuvys turi išmokti klausyti pačios savęs neskriausdamos. Jos turi net tik klausyti, bet ir klausti, komentuoti, suvokti tai kas joms sakmao. Įrodyti pašnekovui, kad ne tik aplinkybės, bet jo elgesys galbūt yra netinkamas. Tada patarimų neateis taip dažnai, jie bus veiksmingesni, o Žuvys netaps kempine, kuri sugeria viską.
Gera Žuvų intuicija dažnai nusveria minčių realumą. Ji tiesiog užblokuoja loginį mąstymą ir pasiduoda pojūčiams. Reikia išmokti valdyti šį mechanizmą.
Taigi, pagrindinės pamokos, kurias turėtų išmokti gyvenime Žuvys. Pirma, dvasinio kelio pasirinkimas: aukštyn ar žemyn, sugebėjimas tai skirti. Antra, stabilumas. Nors abejonės ir klajojimai duoti pačios gamtos, reikia nueiti kelią, nuo kurtizanės iki Mergelės Marijos. Nors Žuvims daug kas sekasi savaime, o tai ją lepina, šios pamokos ganėtinai sunkios.
Ir tik gyvenimui nuspręsti ar jie, Didieji, išmoko šias pamokas. Po Žuvų žvaigždynu yra gimę V.Zaicevas (dizaineris), A.Vivaldis (kompozitorius), M.Petipa (baletmeisteris), R.Nurijevas (baleto šokėjas), A.Šopenhaueris (filosofas), M.Gorbačiovas (politikas), A.Einšteinas (mokslininkas) ir dar daug kitų, kuriems mes galime pasiguosti, kurie yra mūsų Didieji.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą