2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Liūtas


Saulė šiame žvaigždyne bus nuo liepos 23d. iki rugpjūčio 22d. Liūtas atitinka patį vasaros vidurį. Tai pats karščiausia vasaros laikotarpis, gamta pasiekia žydėjimo piką. Liūte asmenybė pasiekia aukščiausią kūrybinį potencialą, nepriklausomybę. Jaunystės apogėjus, įsitvirtinimas, dominavimas. Liūto ugnį valdo dienos šviesulys, savyje sukaupiantis visą vyrišką charakterį, valdingumą ir jėgą. Saulė valdovas viso to, kas gyva, didysis energijos šaltinis, mūsų visatos širdis. Net ir fiziologine prasme astrologijoje Liūtas atitinka širdį.
Tai gyvenimo jėgos simbolis, kuris visada siejasi su šviesa, šiluma, auksu. Kaip teisingumo emblema Liūtas puošė karaliaus Saliamono sostą, sutinkamas viduramžių vyskupų apartamentuose. Senovės egiptiečiai manė, kad tamsioji, nematoma Saulės kelionė tęsiasi nuo vakarinio Liūto nasrų iki rytinio Liūto gerklės, pro kurią pateka kas ryt. Liūtai saugojo stebuklingąją pilį istorijose apie karalių Artūrą, apie Gralio taurę, jis sutinkamas ir islamo tradicijose. Machometo uošvį, Ali, kuris ypač garbinamas šiitų, vadino Alacho Liūtu.
Neverta net ginčytis, kad Liūtai turi karališką charakterį, juose gyvena pergalių aistra. Pralaimėjimai išgyvenami ypač giliai ir skausmingai, kadangi tai sudrebina visą jų prigimtį iš pagrindų. Jie nėra impulsyvus, įdėmiai žvelgia į pasaulį, ir jo elgesys daug plastiškesnis, nei Avino, nors tai irgi ta pati ugnis. Liūtas širdies gilumoje didelis katinas ir jam būdinga visos kačių šeimos plastika.
Liūtas – idealus, praktiškas, puikiai jaučiantis sająjį kolektyvą vadovas. Sugebantis jį įkvėpti, esant būtinybei išreikalauti. Bet kartais Liūtai pamiršta idealus ir visą savo energiją, bei valią nukreipia egoistiškiems tikslams. Naudojasi savo įtaka žmonėms, aplinkybėms, tačiau tai nelieka nenubausta ir jis pats tampa aplinkybių auka. O tai jam itin nepriimtina. Liūto problema tame, kad jis mano, kad teisus tas, kuris stipresnis ar sėkmingesnis. Jis užsispyręs ir savo požiūrį jam keisti nėra lengva, ypač jei jo niekas neremia prie sienos ir tai tik užuominos. Liūtai pasišvenčia savai idėjai, ja gyvena. Esant tokiam požiūriui sunku išlikti objektyviam. Nežiūrint į Liūto įtikinamą jėgą, jį galima valdyti, jei rasite teisingą priėjimą. Jam negalima tiesiogiai prieštarauti, bet galima tai daryti apeliuojant į jo įgimtą kilnumą, prašyti tai ko reikia, ir jis, greičiausiai, pyktį pakeis į gerumą ir jei jis pajus, kad jūs stovite ant žemesnės pakopos savo noru, jis pasistengs išpildyti jūsų prašymą. Jis visada kilnus. Liūtai jautriai reaguoja į dėmesio stoką. Jis- aktorius scenoje, jam būtini aplodismentai, tai jų grynoji valiuta. Nors širdies gilumoje jis visada abejoja ar pakankamą įspūdį padarė. Jiems reikalingas atgalinis ryšys- komplimentai, pagyrimai. Jam kaip katinui, reikia, kad bent retsykiais paglostytų. Ir jei jis nebemato ugnies pašnekovo akyse, jis pradeda abejoti savimi. Jis gerai mato ir suvokia tai, kas nušviesta jo paties energijos, o visa kita beveik nedomina. Jam reikia išmokti vertinti gyvenimo realybę, kuri nors ir nėra jo dėmesio centre, vistiek egzistuoja.
Toks išpūstas savojo “aš” suvokimas iškelia didelius reikalavimus ne tik sau, bet ir kitiems. Kartais sugebėjimas lyderiauti gali virsti kultu, o heroizmas tik besaikiu garbės troškimu. Liūto gyvenimas- virtinė pradėjimų, organizaciniai, kūrybiniai prasiveržimai. Viskas nukreipta į tikslą, viską lydi varžybų dvasia. Juk Liūtai net balių neruošia, o tik tikras puotas. Ir svetimais takais nevaikšto… O kur dar jų susižavėjimas antžmogiškomis savybėmis. Ir žavu, tiesiog idealu, kai pavyksta aistras pažaboti. Neveltui dažnai nuo jų lūpų praslysta “padėtis įpareigoja.” Savus norus nukreipia viena linkme, vieno tikslo link, kuriam aukojamos visos jėgos, jei reikia į jį einama ir ne vienerius metus. Kartais pripažinimo siekimas juos pastūmėja į ekscentriškus išpuolius ar aktorystę. Bet paprastai jiems atleidžiama, kadangi už viso to slypi dosnumas ir geranoriškumas. Jie ne smulkmeniški ir ne veidmainiai.
Visa tai sutelpa viename žmoguje, kuris pasiryžęs epiniams žygdarbiams. Nepasotinamos ambicijos, bet jie retai susigundo debesų pilimis, jie realistai, pragmatikai, gerbiantys visuomenines elgesio normas, įstatymus, jų besilaikantys. Kaip vadovai jie nepakeičiami, čia jau jų tikroji prigimtis, jie tam sutverti. Jiems sunku susitaikyti, kad reikalams gali sutrukdyti ir netikėtos aplinkybės. Juk jo paskirtis šiame pasaulyje- įveikti likimą, mobilizuoti energiją, ja užkrečiant tuos, kurie nedrąsūs, įtikinti, net skeptikus.
“Sunku būti kukliam, kai esi geriausias.” Liūtai visada stengiasi daryti įspūdį, jiems tai labai svarbu, jie turi didžiuotis savimi. Siekdami idealiojo “Aš”, stengiamasi kompensuoti nepasitikėjimą savimi, kurį jie slepia, kaip didžiausią ydą.
Astrologijoje sutinkami du Liūtų tipai: tai Herkulio, kuriame jėga, energija, kario savybės, realizmas, sugebėjimas pasiekti užsibrėžto tikslo. Tai veiksmo žmogus. Ir antrasis- Apolono tipas. Labiau siekiantis dvasiškumo, vertinantis grožį.
Liūtai ne kariai, jie karaliai, carai. Gal todėl tarp Liūtų tiek daug rimtų, garsių valdovų. Dauguma Liūtų talentingi ir kūrybiški. Jie negobšūs, net jei vagia, tai su kuo nors dalinasi. Tarp dailininkų tai Ticianas. Aktoriai Marlen Brando ir mums gerai pažįstamas Olegas Tabakovas. Po šiuo Zodiaku ženklu gimė ir A.Makedonietis, ir Cezaris, ir Hanibalas. O kur dar Koko Šanel, Natali Delon, Karlas Gustavas Jungas, Žaklin Onasis, Aleksandras Diuma…
Taigi, aukštame lygmenyje Liūtas- kilni asmenybė, žemame- garbėtroška ir savimyla.
Geriausiu atveju, tai išdidus žvėrių valdovas, blogiausiu- nušiuręs katinas. Kuo būti renkamės patys…

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą