2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Jautis



Balandžio 20d. Saulė palieka Avino žvaigždyną ir persikelia į Jautį. Didelį žvaigždyną su ryškia, geltonai oranžine žvaigžde Aldebaranu. Čia Saulė užsibus iki gegužės 20-tos dienos. Šiam zodiako ženklui priklauso vienas gražiausių gamtos laikotarpių, kai sužaliuoja lankos, išsprogę pumpurai virsta sodria žaluma, pražysta sodai. Tai sulos tekėjimas. Žmogaus gyvenime šį tarpsnį atitinka vaikystė. Nuo senų senovės Jautį globojo Venera. Tai ji jam suteikia mokėjimą grožėtis ir vertinti. Bet kai 1977m.lapkričio 1-mą dieną buvo atrastas Chironas visi suprato, kad ne vien Venerai pavaldus šis ženklas. Tai neįnešė sumaišties į astrologų gyvenimą, bet padėjo geriau suvokti kodėl būtent toks yra Jautis.
Daugybė statulų puošusių egiptiečių, asirų, babiloniečių šventyklas, rūmus rodo šio simbolio senumą ir svarbą. Juk aukodami jautį dievams manė įgaunantys didelę gyvenimišką energiją ir stiprybę. Tai taip pat ir savosios žemiškosios būties aukojimas, vidinės ramybės troškimas. Indijoje šis simbolis siejasi su karve maitintoja, palaikančia gyvybę ir dievams, ir žmonėms. Tai dirva, kupina gyvybinių syvų.
Pumpurai virsta lapais, naujagimis kūdikiu, godžiai žindančiu motinos krūtį. Gal todėl šiam ženklui ir priklauso gerklė, burna, įsisavinimo funkcija. Jis nėra godus, tik labai svarbu tai, ką jis turi. Jam reikalingas tvirtas pagrindas po kojom. Jis stengiasi viskuo apsirūpinti: pojūčiais, idėjomis, jausmais. Jo darbai stabilūs ir užtikrinti. Skaniai pavalgyti ir patogiai įsitaisyti erdvėje. Kiek nedaug kartais trūksta iki palaimos. Jautis suvokia gyvenimą per formas. Reikia paliesti, užuosti. Šio ženklo žmonės vien iš rankos paspaudimo jaučia ar naujai sutiktas žmogus bus jam naudingas. Jautis gyvena troškimu turėti ir išsaugoti. Tai netgi gali virsti idėja fix, pavydu, bet tik todėl, kad trokšta stabilumo. Net visai maži Jautukai ką nors renka ir taupo. tai ir popierėliai, atvirukai, geldelės, visa tai kas “labiausiai reikalinga”. Visata, tai ta nuostabi turgaus aikštė, kur galima daug ką įsigyti.
Jis moka vertinti ir mėgautis, beveik kaip dievas Dionisas. Atviras ir paprastas, geraširdis ir malonus. Bet išsekus kantrybei nuoskaudos gali pratrūkti siaubingais įniršio priepuoliais. Įsivaizduokite koridos bulių indų parduotuvėje. Bet staigus protrūkis greit užgęsta. Ir vėl jis tampa taikiu. Bet kokios permainos jam sunkios. Labai sunku žengti pirmąjį žingsnį, pradėti. Bet jei jis jau pajudėjo iš mirtinojo taško, niekas jo nebe sustabdys. Jis nejaučia nuovargio, jo užsispyrimas eiti į priekį yra stipresnis. Tai -stabilumo ir saugumo simbolis. Sugeba pabaigti tai ką pradėjo, jiems užtenka užsispyrimo ir kantrybės. O tai jau dievų dovana.
Jei jam bus leista pataikauti saviesiems norams ir įpročiams, tai užsispyrimas pražudys jį patį. Juk jis pats įklimpsta į situacijas iš kurių išsipainioti beveik neįmanoma. Tada jau reikalinga parama iš šalies.
Jautis sentimentalus. Jis priklausomas nuo savosios praeities. Jo simpatijos ir antipatijos išlieka ilgam. Ištikimas ir konservatyvus, jis nepripranta prie permainų, staigių posūkių. Nemėgsta laužyti pažadų.
Bet jo žavesys atsiskleidžia situacijose, kur reikalinga ištvermė, kur laikas slenka lėtai. Bet nesėkmės gali nublokšti į melancholiją. Tada jam gali padėti tik draugas turintis ugnies, kuris pastūmės sunkiajam pirmam žingsniui.
Jį sunku išvilioti iš namų, kur patogu ir gera. Jaučiai labiau mėgsta priimti svečius, pasirūpinti jais, pamaitinti, apnakvindinti (juk tai moteriškas ženklas). Jis išklausys ir duos praktišką patarimą, gal pernelyg praktišką. Bet jums taps lengviau, juk žemė sugeria, net ir dvasines nuoskaudas.
Žmonės, gimę po šiuo ženklu būna puikūs ekonomistai, planuotojai, jiems nesvetimi ir bankininkystės reikalai. Pagal pasaulinę statistiką, žemės ūkio ministrai dažniausiai būna gimę po šiuo ženklu, Amžinasis konservatizmas suteikia sėkmę ir juridinėse specialybėse.
Tegul dar ilgai danguje dega šviesioji Aldebarano žvaigždė. Ji teisėtai priklauso jums.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą