2016 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Girtas Zodiakas


Štrichai portretui arba girtas Zodiakas

“Egzistuoja penkios priežastys išgėrimui: svečio atvykimas, esamas ir būsimas troškulys, geras vynas ir...bet kuri kita priežastis.”

Pakalbėkime mėgavimąsi alkoholiu. Niekam ne paslaptis, kad Mėnulio valdomi Vėžiai nebrokija taurelės. Tik Žuvys jiems konkurentės šiame reikale. Taip buvo visada, kad Vėžiai gerdami alų užkanda žuvimi, o Žuvys – vėžiais, arba niekuo, jei nieko nėra. Kodėl Vėžiai ir Žuvys geria truputį dažniau, nei visas galaktikos zoologijos sodas? Gal kam tai pasirodys visai paprasta, juk tai vandens stichijos ženklai, tai jiems ir tinka, patinka visokie skysčiai. Tai ne visai tiesa. Juk Skorpionas vandens ženklas, o vynu mėgaujasi ne dažniau, nei Liūtas ar Jautis. Nėra nei vieno Zodiako ženklo, kuriame nebūtų ryškaus komentuojamo žanro atstovo. Tačiau šneka eina apie pastovias tendencijas.

Vanduo mistinėse tradicijose ir okultiniuose moksluose siejasi su dvasine, emocine sfera. Kartais emocijas galime vadinti tiesiog jausmais. Prisiminkime, juk tada, kai įžeisti jausmai ar kai skauda širdį ir reikia gydytis, geriausiais vaistais tampa geras cheresas ir madera, po dar viskas atskiedžiama alumi. Žavu. Mėnulis Vėžiui suteikia jautrią sielą ir kartu pastumėja vaistus jai gydyti. Tai gerai jau buvo žinoma ir senais laikais, išminčiai tame gaudėsi neblogai. Neveltui sakoma, kuo susirgai, tuo ir gydykis. O kur dar senosios sentencijos. ”Valgykit, gerkit, po mirties nėra malonumų.” O jei rimtai grįžus prie Mėnulio ir alkoholizmo problemų tai šis ryšys tikrai egzistuoja. Kas gi vyksta gėrimo metu, kad tas procesas taip traukia, kodėl virsta įpročiu? Apie tai yra daug rašęs Z.Froidas, jo pasekėjai. Vynas turi nuostabią savybę: viską iškelti į paviršių, tai ką mes sėkmingai įvijome pasąmonėje į kampą. Tai kas didelėmis pastangomis, auklėjimu virto tik šešėliu. O juk ” tai” ir yra tikroji mūsų prigimtis, instiktyvūs siekimai. Juk blaivūs atsispiriame norui nukniaukti saldainį, siautėti, pagaliau įkąsti tam, kurio nemėgstame. Esame išauklėti ir to nedarome.

O po keleto taurelių, kai tikrasis “Aš” tampa laisvas, tada mes tampame tokiais, kokiais norėtumėm būti. Paslaptis tame, kad šių spontaniškų prasiveržimų prigimtis yra slapti mūsų siekimai, kurių dėl gėdos jausmo mes neišleidžiame į laisvę ir yra Mėnulio galioje. Dabar apeikime Zodiako ratą, pažiūrėkime, kas kaip geria. Žinoma, informacija būtų tikslesnė, jei žinotumėte, kur Jūsų horoskope Mėnulis. Deja...

Avinas. Jo sieloje yra mažas mėnesienos takelis, ant didžiųjų ežerų. Šiaip jis virpantis, minkštas, mylintis, rūpestingas, gal šiek tiek infantiliškas. Pirmenybę teikia jaukiai aplinkai, siaurokam draugų ir giminaičių ratui. Įsilinksminęs prisimena, kad turi ragus. Fizionomija pradžioje sangviniškai raudona, po to choleriškai balta, stiklinė. Galutiniame rezultate gali trūkti galvos kraujagyslės, insultas. Bet šiaip ar taip ryte galvą skaudės.

Jautis išgėręs tampa labai jau teatrališku. Linksmybės nuo klouno lygio iki tragiškų vaidmenų, tokių kaip karalius Lyras. Gali be kompromisų pasikėsinti į baldus, kitus vertingus daiktus aplinkoje. Girto balselis šiek tiek panašus į ožio, o ryte – girgždantis. Šiaip linkęs daug juoktis ir labiausiai jam tinka užstalės dainos.

Dvyniai. Nemoka ir net nesiruošia mokytis kultūringai gerti. išgėrę tampa nuobodūs ir niurzgliai, todėl tokiais niekas nebesidomi, nebent kas nors įsimylėtų. Sau jis atrodo labai protingas. Mosikuoja rankomis, nužeria viską nuo stalo, įsikimba į staltiesę ir...atsiranda pastalėje.

Vėžys. Jam reikalingas dvasinis bendravimas ir artuma. Pasiruošęs atlikti bet kokius darbus. Jei jam neleidžia patarnauti, gali tapti piktas, pasijusti nuskriaustas. Išverčia savo nepakartojamas akis ir nusigeria. Ir jei visa tai kartojasi, ėda rėmuo, skauda skrandį, atsiranda opos.

Liūtas. Labiau nei bet kada tampa rimtu ir tragišku. Beveik vampyriškais metodais stengiasi užkariauti aplinkinių dėmesį. Vaikšto pasipūtę, smarkauja, aplinkiniams tampa šiek tiek panašūs į kalakutą. Pabaigą vainikuoja visų pasipiktinimas, tachikardija, o kartais ir miokardo infarktas.

Mergelė. Ją, vargšę, ligotą, traukia nuotykiai ir žygiai. Visada nori atrasti kažką neįprasto, niekam nežinomo. O aplinkiniai stebisi, kaip toks išauklėtas žmogus gali taip elgtis. Žodžiai liejasi per kraštus. Rezultatai nebūna džiuginantys. Pradedant okupuotu tualetu, baigiant chronišku kolitu ir dar gerai, jei neprireiks medikų norint išblaivinti.

Svarstyklės. Jiems tai tikrai negalima leisti gerti. Arba tampa mizantropais, melancholikais, arba juos aplanko didybės manija. Greitai praranda pusiausvyrą, todėl stengiasi įgyti stabilią horizontalią padėtį. Savo trumpus vizitus, ten kur karalius pėsčias vaikšto, komentuoja, kaip inkstų funkcijos sutrikimą. Todėl prieš gerdami alų, gerai pagalvokite.

Skorpionas. Išgėręs Skorpionas nėra draugiškas, nei gailestingas. Juo juokeliai, pašaipėlės gali įžeisti ne vieną. Vėliau liežuvis ima pintis, šneka nežinia ką ir kodėl, kalba pasidaro panaši į marsiečių, bet jam atrodo, kad tai patys svarbiausi vakaro momentai. Veržiasi seksualinė energija, o kartu ištinka ir visiškas sąžinės paralyžius.

Šaulys. Jam patinka švęsti draugų rate, nori su visais taikoje gyventi. Šauliui labai svarbu koks bus meniu, kokie gėrimai, muzikinis fonas, programa. Viskas vyksta judesyje, todėl vakaras gali baigtis visai kitoje pasvietėje, negu prasidėjo. Kartais net kitoje užeigoje.

Ožiaragis. Šie žmonės vengia gerti. Ne todėl, kad jiems tai bjauru, tiesiog bijo prarasti sunkiai pasiektą gerą reputaciją, bei pareigas. Išgėrę jie visa tai pamiršta, atsiranda užsispyrimas, nepaisoma jokios subordinacijos. Mintys užplūsta vis rečiau ir rečiau, kelias namo įveikiamas keturiomis, nekreipiant dėmesio įmašiną ar asmeninį vairuotoją.

Vandenis. Nors jų viduje apsigyvenus rami natūra, alkoholio poveikyje tai pasimiršta. Stebindami aplinkinius staiga įsimyli, veržiasi į santuoką. Nepavykus įgyvendinti šio sumanymo telieka kibti kam nors į atlapus. Sudužus visiems genealiems sumanymams eina miegoti ten kur papuolė, kartais tik prieš atvažiuojant policijai.

Žuvys. Šis gėlavandenis ženklo atstovas tampa stebėtinai iškalbus, nors jam tai nebūdinga. Asmenybės susidvejinimas visiškai atima aplinkos pojūtį. Perkelia į kitą erdvę. Pradžioje tai bandoma įveikti, susiorentuoti, vėliau nurimstama. Taigi, prieš baigiantis furšetui reiktų susirasti antrąją pusę, kad sėkmingai būtų pasiekta lova.

Tai tik simbolinis ženklų apibūdinimas, gyvenime viskas vyksta sudėtingiau. Žinant kokiame Zodiako ženkle jūsų gimimo momentu buvo Mėnulis, informacija būtų tikslesnė. Juk jei jūs Avinas, o Mėnulis Ožiaragyje, tai elgesys kažkuo gali priminti ir aprašytąjį Ožiaragį.

Sudie, gerkite saikingai!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą