2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Vandenis


Artėdama į Amžinojo rato pabaigą Saulė trumpam sustoja Vandenyje, nuo sausio 20 iki vasario 18d. Besikeičiantis oras, transformacija. Ryšys, informacija, mintis.
Simbolinis Vandenis pila vandenį iš dviejų ąsočių. Viename gyvas, kitame miręs vanduo. Negyvasis- tai praeitis, atgyventas momentas, gyvasis vanduo- ateities dvelksmas. Žmogus atskiriantis gėrį nuo blogio. Gal kiek daugoka idealizmo. Mintis ir šiaip sunkiai materializuojasi, o Vandenyje ji tampa originali ir šiek tiek egzotiška. Jis, Vandenis, sujungia ir nagrinėja tai, kas kitų net dėmesio nepatraukia. Vandenis, tai mokslinių atradimų, išradimų ir visuomeninio progreso ženklas. Jis dažnai galvoja ir šneka kažką keisto, neįprasto, sunkiai suvokiamo bendraamžiams.
Žinoma, ne visi Vandeniai atradėjai, bet visuose juose nestokoja originalumo. Žemame lygmenyje – kaprizingi ir pakvaišę. Bet net kaprizai gali būti originalūs, kas ne visada žavi jų artimuosius.
Juk Vandenio era- mistiškas praktiškumas. Jų mintys dažnai atkeliauja iš pasąmonės , “nežinia iš kur”. Ir tai ką jie jaučia , suvokia, bando “išversti“ į žmonių kalbą. Dėl jų pastangų Žemėje kinta vertybių suvokimas, kai kada tik smulkmenose, kai kada iš esmės. Vidutinis Vandenis – technikas ar mokslininkas; aukšto lygmens- dvasinis lyderis.
Vandenis šaltas ženklas. Jei Šaulys dieviškąjį pradą suvokia širdimi, tai Vandenis protu. Tuo pačiu išmintingas Vandenis gali jus ir suklaidinti. Dar tai, kas vakar jam atrodė tikra, šiandien nublokšta į šalį. O jei nespėjote kartu su juo pakeisti nuomonės? Esate nebegeras, viską neigiantis ir atsilikęs.
Jei draugiškas, lengvai bendraujantis žmogus, vos susipažinęs užduoda jums asmeniškus klausimus, bet pats laikosi atokiai, nesuklyskite galvodami, kad jis jumis susidomėjo asmeniškai, ar kad tai slaptas agentas; tikriausiai tai Vandenis, tyrinėjantis pasaulį.
Vandenis blogai suvokia kas yra meilė ( bet nemaišykite to su seksu), tačiau vertina draugystę. Jį valdo Uranas, kuris atrastas tik 1781m., prieš pat Didžiąją Prancūzijos revoliuciją, kurioje itin ryškiai atsispindėjo Vandenio epochos principai: laisvė, lygybė, brolybė. (Žuvų epochoje šie žodžiai turės kitą prasmę).
Šio ženklo žmones domina viskas, kas naujo, tai, ko jie dar nežino. Žavi galimybė viska sujungti į visumą, rasti ryšį. Tie, kas susidomės, tuo, ką veikia Vandenis, taps jų draugu. O visiems kitiems teks pasitenkinti eksponato vaidmeniu. Tačiau Vandenis, kaip ir visi oro ženklai, turi devynias galybes pažįstamų. (prisiminkim, kad Dvyniai tai brolybė, Svarstyklės- lygybė, o Vandenis- laisvė). Draugystė Vandeniui pakeičia meilę. Tačiau gilūs dvasiniai ryšiai yra labiau išimtis, nei kasdienybė. Vandeniai savotiški vedliai į ateitį, tačiau ne visada jie žemiški, kartais jų svajonių keliai nusidriekia labai toli. Momentais jie draugiški, dėmesingi, ekscentriški, o kartais jų tiesiog nėra greta jūsų, kai kada dingsta fiziškai, o kartais gali “atsijungti” ir “išnykti” viduryje sakinio. Jie sugeba įsitraukti į knygą, filmą taip, kad nieko nemato, negirdi aplink. Juos kartais užklumpa informacijos pliūpsniai. Jie kai ką sužino “ iš niekur”, ko dažnai negali patys paaiškinti. Vandenis “nukeliauja” į ateitį, atsineša idėją, kuriai dar ne visi pasiruošę. Tačiau jis nesiginčija, jis tiesiog žino. Ne veltui taip dažnai jo lūpose nuskamba “Aš žinau”, o šio ženklo moterys savo nuomonę apie drabužius patvirtins sakiniu “tai madinga”. Tiesiog iš ateities. Jei jūs nesugebate suvokti viso tai, ką jis sako, tai jau jūsų problema. Juk jis gali taip ir palikti bičiulį klystkelyje.
Būdamas oro ženklu Vandenis neskuba savo planų įgyvendinti, ir visai nepriekaištauja, kad tai padaro kiti. Net ir aukšto lygmens Vandeniai garsiai pateikdami idėjas jų nesiruošia įgyvendinti. Jiems atrodo, kad jų užduotis- informacijos pateikime. O paskui tegul kiti sprendžia, kas reikalinga, o kas ne. Tuo oro ženklai ir skiriasi nuo ugnies ženklų (Avino, Liūto, Šaulio), kuriems praktinis rezultatas yra labai svarbu. Todėl vandens ženklai jau sustoja ten, kur ugniniai tik pradeda.
Vandeniui būtina laisvė. Bet ji skiriasi nuo Šaulio, kuris bijo, kad kas neužvaldytų jo širdies, entuziazmo, o Vandenis saugo savo mintis nuo svetimos įtakos.
Jis nepavydus ir nelinkęs žaisti psichologinių žaidimų. Ir jei jam daromas spaudimas, jis paparasčiausiai pasitrauks, jis tiesiog neturi laiko (taip mano jis) kovai.
Kai Vandenis yra pažeistas (astrologiniu požiūriu), tai žmogus trokšta laisvės, o kokios pats pilnai nežino. Tačiau jei jis mano, kad jam reikalinga ši laisvė, niekas neįrodys priešingai. Kartais reikia labai didelių praradimų, kad atsivertų Vandenio akys (bet nuostabu, kad net tada jis garsiai to nepripažins). Jis pasiryžęs išgelbėti visą pasaulį, todėl nenustebkite, jei jis pamiršo šeimą. Juk tai jo siekių ir idealų varžymas. Ir ką čia reiškia du trys žmonės greta, kai galima išgelbėti visą pasaulį.
Pagrindinis jų uždavinys- susivokti savų idėjų kalne, o tada tarp viso šlamšto ir neįtikėtinų nesąmonių atrasti kažką naujo ir vertingo, surasti ryšį tarp senų elementų, pamatyti tai, ko nemato kiti.
Tarp jų nemažai fantastų , fokusininkų, originalių artistų, mokslininkų. Tai Žiulis Vernas, Vladimiras Visockis, Stendalis, I.Krylovas. Mokslininkai Mendelejevas ir Edisonas. Šubertas, Mocartas ir Mendelsonas taip pat nemažai nuveikė, kad pasikeistų mūsų požiūrį į muziką. Vandeniai pasižymi nauju mąstymo stiliumi, neveltui juos kartais ir vadiname ateities žmonėmis. Jie viską truputį suvokia kitaip. Jie jau žino tai, ko mums, paprastiems mirtingiesiems, tenka visą gyvenimą mokytis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą