2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Dvyniai


Saulė keliauja Zodiaku tolyn ir pavasario pabaigoje pasiekia Dvynius. Čia ji užsibus nuo gegužės 21d. iki birželio 21d. Jie apjungia ir pumpurų sprogimą, ir žalumą, žydėjimą. Tai žaismingumas, lengvumas, polėkis. Kažkuo primena paukščių būrį, tai pakylantį, tai besisukantį ratu. Kažkas keisto ir nenuspėjamo. Juk žmogaus gyvenime tai brendimo pradžia. Taip kaip gamtoje Dvyniams paklūsta visos lapo gyslos, žievės vingiai, šakos, taip žmogaus organizme jiems priklauso kvėpavimo takai, bronchai, plaučiai, rankos. Dvyniuose slypi magiška esmė: tai šviesioji, ir tamsioji žmogaus prigimties pusė. Jie žavi ir baugina, jie geranoriški ir žudantys. Tai vyriško ir moteriško prado sumaištis, kai nesuvokiama savųjų poelgių. Kai norima padėti, apsaugoti, bet įsiveliama į konfliktą, norima rasti pusiausvyrą, bet kartu sugriaunama tai, kas jau yra. Vaikas tampa paaugliu: skausmingas virsmas, ambicijos, dvireikšmiškumas, keistumas. Čia slypi Dvynių lankstumo bendraujant paslaptis. Jie sugeba užmegzti įvairiausius ryšius, kontaktus, tai bendravimas ir improvizacija. Dvynius valdo Merkurijus, prekeivių, oratorių ir vagių dievas. Tai Arlekinas, genijus-komediantas, besižavintis kelionėmis, įsimylėjęs savąjį žaidimą. Truputėlį atitolęs nuo realybės. Jis persikūnija, kibirkščiuoja, išsimėto, apsimetinėja ir visa tai tik tam, kad pajustų, jog gyvena, stebina ir šokiruoja aplinkinius. Aistra permainoms gali ir pražudyti. Net didžiausia audra jiems nebaugi. Lankstosi, plaikstosi ,bet nelūžta. Jie moka padaryti įspūdį gražiomis kalbomis, kuriose nemaža fantazijos.
Dvyniai stengiasi iš akimirkos pasiimti viską. Visa tai išgyventi, pajusti iki galo. Bet, kad ir kokie atrodytų lengvabūdžiai, jie vistiek sugeba išlaikyti atstumą, emocijos nenusineša itin toli. Smalsumas ir paskalos. Jie itin kalbūs, bet tuo paslepia savąsias paslaptis. Pasinaudodami savais gabumais jie tampa puikiais žurnalistais, vertėjais, bet jiems tai tik informacijos perdavimas. Ne vienam iš Dvynių nesvetimas sugebėjimas pasigėrėti savimi. Jie sugeba save regėti ir grožėtis kitų akimis. O tai ne betkam leista.
Šio Zodiako ženklo žmonės dažnai dvejopi. Vieni visko imasi, kaprizingi, keistais pomėgiais, savivaliaujantys. Jie nuoširdūs, bet jų dėmesį patraukia vis kasnors naujo. Jie jaučiasi nesuprasti ir besijuokiančio Arlekino akyse matosi liūdesys.
Kita dalis šio ženklo žmonių šaltesni ir realiau žiūrintys į gyvenimą. Skeptiški, sugebantys išsisukti, pasinaudoti momentu, persikūnyti. Jie domisi viskuo, bet prie nieko neprisiriša. Kuo daugiau jie domisi, tuo labiau slysta paviršiumi.
Todėl tikrąjį Dvynį suprasti sunkoka. Jame yra tai, ko negali suvokti paprasti mirtingieji, tai kas slypi tarp komedijos ir tragedijos. O gal tai tiesiog visas gyvenimo teatras... Juose irgi gyvena nemirtinga siela. Tai gal ir yra ta gyslelė kuri veda Dvynius į sėkmę.
Prisiminkime tuos, kurie gimė po šiuo ženklu: A.Dunkan, Dž.Kenedis, Ž.Ofenbachas, F.Sagan, P.Makartnis...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą