2016 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Augalai ir Zodiakas


Kiekvienas augalas – tai Zodiakas miniatiūroje, kuris reaguoja į planetų judėjimą, jų ciklus. Paprasti augalai valdomi vienos planetos, sudėtingi keletos planetų. Medicininėje astrologijoje kai kurie augalai turi net iki vienuolikos valdovų (Chironas nenaudojamas).

Augalų tipai
Augalai susiję su Saule - ryškūs, žydintys, geltonos arba geltonos su auksiniu atspalviu, bekvapiai arba silpnai kvepiantys. Stiebas tvirtas, lapai grubūs, šiurkštūs. Jei tai medis, tai – aukštas, tiesus su puošnia lapija (topolis, pušis, platanas). Medetka, pienė, šalpusnis, vėdrynas, lakišius, ugniažolė – tai taip pat Saulės augalai. Magiškasis Saulės augalas – saulėgrąža.

Mėnulio augalai – tai augalai, kurie sukaupia daug vandens. Jų mėsingi lapai ir stiebai - lelijos, arbūzai, moliūgai, melionai, cukinijos, agurkai, pakalnutės. Mėnulio augalų žiedai balti. Magiškieji augalai – lotosas ir baltoji ežerų lelija. Gluosnis ir visi kiti medžiai linkstantys link vandens taip pat yra valdomi Mėnulio.

Merkurijaus augalai – vijokliniai augalai – vijoklis, takažolė, lijanos, žirniai, apyniai. Magiškasis augalas – beržinis amalas. Žiedai margi, stiebai ploni.

Veneros augalai – kvepiantys, aromatingi, žiedai dažniausiai violetinių atspalvių – šalavijas, našlaitės, ožrožė, mairūnas, alyvos. Magiška žolė – gegužraibė. Veneros augalai dažnai naudojami kosmetikoje.

Marso augalai – su dygliais, pjaunantys, dręskiantys, deginantys augalai. Jų stiebas sausas, lankstus – viksva, papliauška, dagys, svogūnai, česnakai. Magiškasis augalas – dilgėlė. Marso savybės yra ir rožėse, ir gudobelėse.

Jupiterio augalai – visi į plotį augantys augalai. Tai augalai plačiais lapais, tuščiaviduriais stiebais. Magiškas augalas – varnalėša. Jupiteriui piklauso kraujažolė, ją deda lovos galvugalyje, kad bloga akis nenužiūrėtų. Taip pat šiai planetai priklauso rabarbaras, šventagaršvė, bitkrėslė, krapas, kalendra. Magiškasis Jupiterio medis – ąžuolas. Jupiteriui priklausantys vaisiai, uogos – rūgštūs (bruknėje, spanguolėje taip pat galima rasti Jupiteriui priklausančių savybių).

Saturno augalai tvirti, ilgai išliekantys. Priklauso daug medžių ir krūmokšnių, tame tarpe – eglė, kiparisas, tuja. Žolės sausos, kartoko skonio: pelynas, dirvinis asiūklis, šlamutis. Vaisiai dažnai turi aitrų, sutraukiantį liežuvį skonį. Mgiškasis augalas – viržis, magiškasis medis – kiparisas.

Urano augalai – visi papartiniai, pataisai, kai kurie kaktusai, muilinė guboja. Magiškas augalas – papartis.

Neptūnui priklauso visi dumbliai, samanos, bei kerpės. Magiškasis augalas – kiminas.

Plutonui priklauso visi grybai. Magiškieji grybai – poniabūdė ir margoji musmirė. Plutonui priklauso ir beržo juodgrybis (čaga), kuris naudojamas vėžio profilaktikai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą