2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Avinas



Nuo 21-mos kovo iki 20-tos balandžio Saulė svečiuojasi Avino žvaigždyne. Čia prasideda Zodiako ratas. Kiekvienas ženklas turi sau pavaldų laiko tarpsnį gamtoje, žmogaus gyvenime. Avinui pavaldus ir pavasarinis pirmųjų pumpurų skleidimasis, ir žmogaus gimimas. Tai pirminė energija, pirmasis impulsas, vulkano išsiveržimas. Pirmapradė ugnis. Šį Zodiako ženklą valdo ne bet kas, o pats karingasis Marsas. Ir todėl nenuostabu, kad Avino devizas: “Iniciatyva, aktyvumas, energingumas.” Dažnokai galima išgirsti jį sakant: “Aš esu”. Jis pasikliauja savimi.
Avinas- būtybė valdoma instinktų, kupina energijos ir aistros, kuri liejasi per kraštus. Bebaimis, betarpiškas, siekdamas nepriklausomybės tampa nepaklusniu. Jam reikia tik ką nors uždrausti ir jis viską aplink sulaužys į šipulius. Ir tik todėl, kad įveiktų kliūtį. O tikslo siekia tol, kol jis neprarado naujovės žavesio. Šio ženklo žmonės nesistengia apeiti, jiems svetima diplomatija. Avinas neieško plyšelio sienoje, pro kurį galėtų prasiskverbti, jis tiesiog griauna ją. Jis sugeba pakovoti už save. Jam nepakanka kalbėti apie problemas, jam jas reikia spręsti. Sunku klausyti patarimų, juk veikti reikia dabar, kokie ten argumentai... Jie uždega, pradeda ir palieka baigti kitiems. Avinas- vedlys, karvedys, pionierius naujuose darbuose. Garbė ir pripažinimas daug svarbiau, nei pinigai ar patogumai. Jo iniciatyva, veržlumas yra uždegantys. Juk neveltui tarp šio Zodiako ženklo žmonių, tiek karvedžių, politikų, visuomeninių veikėjų. Bet tai kartu ir sunkiausiai valdomi žmonės. Juk kiek Avinų kimba į atlapus, net neišsiaiškinę kas ir kodėl.
Susikaupimas, veržimasis į priekį stiprus, tik trumpalaikis. Juk Avinas- bėgikas trumpomis distancijomis. Maratoniniai darbai, besitęsiantys dešimtmečiais, ne jam. Visas Avino gyvenimas- laužo liepsnos pliūpsniai, lenktynės, akimirkos vyjimąsis, stiprus veržimasis pirmyn. Rizika ir avantiūros.
Prigimtis leidžia jam greitai atgauti jėgas po pervargimų. Tačiau didelis tempas atneša nuovargį, nervinė įtampa padaro savo ir tada viskas trūksta. Prasideda depresijos, galvos skausmai. Tol kol priekyje nėra naujo tikslo.
Jaunatviška Avino energija dažnai jam neleidžia blaiviai ir objektyviai mąstyti. Jo naivią, ugningą sielą valdo pykčio ir dosnumo protrūkiai. Ir visa tai nukreipta labiau į matomą, artimą tikslą. Svarbiau įspūdžiai nei rezultatas. Geriausiai jį apibūdina frazė: “viską iš karto ir dabar”. Dievina riziką ir avantiūras. Kasdieninė rutina, oficiali aplinka tiesiog žudo jį.
Poreikis pastoviai kažką veikti jo neramią sielą įkaitina iki baltumo, viskas tiesiog šnypščia. Bengališkos ugnelės. Tai nuostabus karys, visada pasiruošęs į savąjį mūšį. Jis nepalenkiamas. Nesėkmė nesustabdo. Visada ieškoma kitų galimybių.
Avinas dažnai mano, kad jo dosnumas tai tas pats kas jautrumas, bet tai greičiau savos nuomonės primetimas kitiems. Pakantumo jame mažoka. Sunku išlaikyti distanciją. Pripratę vadovautis intuicija, paklūstantys emocijoms, neigiantys viską, kas konservatyvu. O jei išmoktų nors truputį susitaikyti, Analizuoti savo poelgius, pridėtų lašelį kantrybės, kiek daug naujų darbų pradėtų ir visai nebūtina, kad jis juos pabaigtų. Juk ne to jis į šią žemę atėjo. Juk tai jam skirta būti priekyje. Ar ves teisinga kryptimi, nežinia. Juk po šiuo ženklu gimę ir Hitleris, ir Bismarkas, ir Kolis, ir Chruščiovas. Iš muzikantų- Musorgskis. O kur dar genijus Van Gogas. Ir Čarlis Čaplinas, ir Emilis Zolia, ir Bachas, ir keistasis prancūzas Š. Bodleras. Kuris turėdamas Dievo dovaną- poetišką sielą, šlovino šėtoną. Ir nereikia gimti Napaleonu III, kad sugebėtum būti lyderiu, užtenka Saulės Avino žvaigždyne.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą