2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Ožiaragis


Tai žemės stichijos kardinalusis ženklas, čia Saulė užsuka žiemą, ir užtrunka nuo gruodžio 21 iki pat sausio 20 d. Tai pats tamsiausias ir sunkiausias laikas metuose, ir Ožiaragis pats rūsčiausias ir rimčiausias Zodiako ženklas: jis žiūri į gyvenimą iš materijos pusės. Žemė jam sava, jis mato daiktų tikrąją esmę.
Ožiaragius globoja Saturnas ir jų pagrindinis tikslas – pasiekti rezultatą – iki pat pabaigos – iki tobulybės viską, ko imasi. Tame tarpe ir savo likimą, ir savo gyvenimo būdą, ir savo stilių. Kartais Ožiaragiai savo gyvenimą susiaurina iki vienintelio tikslo, kuris lyg šventa Vestos ugnis šildo dūšią ir yra nematoma kitiems. Tikslas – pagrindinis atramos taškas, „stuburas“, kurio dėka materialūs dalykai virsta dvasiniais. Koncentracija, sugebėjimas sujungti į visumą leidžia jam daryti svarbius darbus, kartais net globalius. Pajungiant aplinką tie darbai atliekami laiku. Jie tampa laipteliu sekantiems darbams. Jis moka pasinaudoti tuo, ką jau sukaupė, nuveikė. Ožiaragis turi labai puikią atmintį ir ja pasinaudodamas, bet savo charakterio tvirtumu jis imasi atsakomybės už savo gyvenimą, savo būtį. Jis lyg meninkas iš molio lipdo savo pasaulį. Jis apdovanotas senolių išmintimi, pagarba tradicijoms, istorijai, tėvų namams.
Saturnas verčia aukoti emocijas, jausmus einant link tikslo. Kartais tikslas siekiamas bet kokiais metodais ir priemonėmis.
Bet jei į juos pažvelgsime ne taip rimtai, pamatysime, jog tai žmogus, kuriam tikrai daug ko reikia. Jam frazė „Man – reikia“, natūrali, kaip Jaučiui „Aš - turiu“ ; Ir Ožiaragis kantriai, kaip skruzdėlė viską tempia į namus, rūpinasi senatve, net jei jam tuo metu tik penkiolika. Noras turėti tvirtą pagrindą po kojomis. Patikimumo ir tvirtumo jie ieško ir santykiuose. Į bet kokį pasiūlymą Ožiaragis žiūri paprastai: o kokia nauda man iš to? Jie nenori būti eiliniais, jie nori būti nepriklausomi, viską galintys padaryti patys.
Ožiaragio prigimtis jam leidžia pajusti, koks kolektyvas ko vertas ir kokie metodai veiks, kad pasiektų jiems iškeltą tikslą. Ožiaragis – administratorius. Srityse, kur yra Ožiaragis, kurį valdo Saturnas – patys svarbiausi, sudėtingiausi jūsų gyvenimo darbai ir tikslai. Čia jūs būtinai susidursite su kliūtimis, su problemomis, kurias turėsite įveikti. Bet neskubant, kantriai, kartais, net apeinant (čia ne Avinas, kur vienintelis teisingas principas - „pirmyn!“
Iš prigimties Ožiaragis – pesimistas, retai apsirinka ir nemėgsta garsiai kalbėti apie ateitį, nors dažnai numato, kas laukia priekyje. Tik jam pritrūksta vaizduotės bandant nuspėti visas gyvenimo spalvas ir posūkius, bet esmė – visada pagaunama. Kai Ožiaragis suklysta, jis bando savo klaidas išnaudoti ir toliau eiti link tikslo. Gyvenimiškoji patirtis jam visada padeda. Jis ne fanatikas, bet nuoseklus. Tačiau jei Ožiaragiui nesiseka realizuoti savęs – blogai ne tik jam, bet ir aplinkiniams, nes tada jis nelaimingas, niurzgantis, nusivylęs ( na kaip asiliukas iš Mikės Pūkuotuko);
Bet jei kalbėsime apie darbus, apie svajonių įgyvendinimą, tai viskas priklauso nuo distancijos. Trumpuose atstumuose (dienos) – pats stipriausias Avinas; ilgesnėse (mėnesiai ir metai) – Skorpionas; dar ilgesnėse laiko atkarpose – keltas metų – Jautis, tačiau jei kalbėsime apie projektus trunkančius dešimtmečiais – ištvermingiausias Ožiaragis.
Visada yra teigiamų ženklo atstovų ir ne tokių geriečių. Taip ir po Ožiaragio ženklu gimsta įvairūs žmonės: padedant mesijais, pvz. Jėzus Kristus ir baigiant tironais.
Pasaulyje daug garsių Ožiaragių: Moljeras, B.Franklinas, A.Onasis, M.Ali, L.Pasteras, P.Sezanas. Ir kaip jų gyvenimas būtų klostęsis gerai, blogai, lengvai ar sunkiai, visada egzistavo kaupimo momentas...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą