2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Svarstyklės

Kai klevai nusidažo rudens spalvomis Saulė atkeliauja į Svarstyklių žvaigždyną. Ji kaip visada čia užsibus neilgai, nuo rugsėjo 23d. iki spalio 22d. Svarstyklės…pustoniai, priešingybių kompromisas. Žmogaus gyvenime jaunystė pereina į brandą, gamtoje- rudens pradžia, sutemos, kai baigiasi diena ir prasideda vakaras…
Svarstyklės tai, susilaikymas, teisingumas, taika bet kokia kaina. Joms priklauso amžinieji svarstymai, kaip ir danguje, taip ir žemėje. Senajame Egipte žmonių sielas sverdavo dievas Oziris. Viduramžiais krikščionybė šias pareigas patikėjo archangelui Mykolui. Tie patys motyvai atsikartoja ir islame, neaplenkė dievybė su svarstyklėmis nei Persijos, nei Tibeto. Svarstyklės išlaiko tą pusiausvyrą tarp dienos ir nakties, tarp šviesos ir tamsos. Net Biblijoje jos riba tarp vidinio ir išorinio pasaulio, žemiškojo ir dangiškų gyvenimų. Jos- išminties, priešingybių susitaikymo simbolis.
Svarstyklės- pirmas rudens, o taip pat ir pirmasis naktinio zodiako ženklas. Šiame šešėlių pasaulyje visos gyvybinės jėgos mąžta, nors ir išlieka švytėjimas. Tai tik pustoniai, abejonės, kompromisai. Tai lengvas vakaro vėjelis, gęstančios žaros spalvos.
Vidurys- Svarstyklių credo. Kad jie jaustųsi patogiai reikalinga harmonija santykiuose su kitais žmonėmis. Tiems, kurie gimė po šiuo Zodiako ženklu, labai svarbu būti priimtiems į aplinkinių bendravimo ratą, sulaukti pritarimo, užuojautos. Jų valdovė Venera, ir ji nulemia, kad viskas kas svarbu vyksta jausmų, emocijų sferoje. Svarstyklių žmonės visada ieško sąjungininko, giminingos sielos, siekia kompromiso. Venera globojanti Svarstykles subtilesnė, labiau išmintinga, nei pirmajame savo ženkle Jautyje, kur svarbiausia malonumai ir komfortas.
Tie, kurie, nors kartą susidūrė su Svarstyklėmis žino, kad tai tikri- diplomatai. Jie pasiryžę suprasti ir atleisti net pačias didžiausias nuodėmes. Niekas be Svarstyklių nebūtų sugalvojęs frazės: “ Negalima atleisti niekšui, bet kodėl jis tapo juo, suprasti būtina”. Jie kantrūs iš prigimties, bet tai susiję ir su jų vienišumo baime. Jie nemoka ilgai pykti, neprisimena nuoskaudų , bet kokioje situacijoje stengiasi išlikti taktiški.
Gimę po šiuo rudenišku ženklu, žmonės stengiasi niekam nekliudyti, visada randa kelią į dialogą, į taiką. Jei reikės jie taps tokie, kokie reikia, kad tik niekas nesipyktų. Bet gerais norais kelias į pragarą grįstas. Besirūpindami pasaulio taika, dažnai papuola tarp dviejų ugnių ir… lieka kalčiausi. Tai juos žeidžia, sieloje palieka nuoskaudas, randus. Tačiau, jie taip ir neišmoksta, nei keršyti, nei bausti. Jiems paliaubos svarbiau už principus. Neryžtingumas, nepasitikėjimas, žingsnis į priekį, žingsnis atgal. Jie tiesiog puola į paniką, kai reikia atmesti abejones ir priimti sprendimą.
Elegantiškoms ir draugiškoms Svarstyklėms nesvetimas aukštuomenės gyvenimas, jos moka įsigilinti į smulkmenas, subtiliai jaučia situaciją, bet intrigų nerezga. Jie greitai ir intuityviai užima teisėjo pozą, pasiryžę bet kuriuo momentu išklausyti abipuses ir pasakyti nuosprendį, kuris tenkintų abi puses. Ten, kur Avinas leidžiasi į kovą, Svarstyklės daro nuolaidas, siūlo draugystę, kartais net žeminasi. Jų sielai artimesnės tradiciškai moteriškos vertybės. Tai kartais labai trukdo, kai reikia ryžtingai veikti. Ekstrimaliomis aplinkybėmis jie mieliau palieka mūšio lauką.
Ne visos Svarstyklės elgiasi vienodai. Kai kas pirmiausiai viską išklauso, bet nesako savosios nuomonės, kaip Avinas, bet ir nenutyli kaip Vėžys. Po to visa tai apžiūri iš tūkstančio pusių, suranda dešimt skirtingų interpretacijų ir …klausimas praranda savo tikrąją esmę. O kur dar masė nereikalingų patarimų, kurių niekas neklausė, kurių niekas ir nesilaikys.
Pati pagrindinė Svarstyklių užduotis– patikti visiems, rasti harmoniją ir prasmę konkrečiose gyvenimo situacijose. Štai kodėl jie taip retai ištaria “ne”. Bijodami ką nors įskaudinti, nuskriaudžia patys save. Gyvendami nestabiliame jausmų pasaulyje, jie vargina, alina nervų sistemą. Tačiau viską slepia po ramybės kauke. Juk jų nuovargis, dirglumas gali kažkam nepatikti ir ne duok dieve, jie bus atstumti. Vienintelė išeitis- užkliudyti jų sielos teisingumo stygą. Jų nusivylimas gali būti labai stiprus, kai jie atsimuša į abejingumo sieną ir nusprendžia, kad gyvenimas tik betikslės kančios ir ieškojimai. Svarstyklių žmonės dažnokai šokinėja iš vienos jų lėkštės į kitą, pamiršdami save tarnauja tai blogiui, tai gėriui, bet norėdami rasti ramybę, turite išmokti į gyvenimą pažvelgti iš toliau ir Svarstykles išlaikyti pusiausvyroje.
Ieškodami pasaulyje tiesos ir taikos nepamirškite, kad po šiuo žvaigždynu be jūsų gimė ir daug įžymių žmonių. Tai Oskaras Vaildas, Bridžit Bardo, Katrin Deniov, Margaret Tečer, Ferencas Listas, Filipas Nuare…

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą